FEL AWARDS GALA 2021

Anul acesta, Future Energy Leaders România celebrează 10 de ani de activitate, ocazie cu care ne propunem să organizăm cea mai mare conferinţă de leadership din România pentru tinerii din energie. Obiectivul evenimentului constă în promovarea tinerilor, a echipelor formate din aceștia și a organizațiilor care îi susțin și care îi conduc către dobândirea unor rezultate profesionale excepționale.

FEL Awards Gala 2021 s-a bucurat, încă de la anunțarea evenimentului, de un mare interes din partea industriei energetice, mărturie în acest sens fiind cele 32 de nominalizări recepționate de FEL România pentru cele 10 categorii de premii.
 
Pe data de 14 octombrie 2021 am dorit să apreciem tinerii din energie, să îi punem în prim plan prin rezultatele și activitatea de succes în domeniul energetic.
 
Scopurile noastre au rămas aceleași și ne dorim ca evenimentul să se desfășoare în continuare la cele mai înalte standarde de calitate, dar și în condiții de siguranță pentru participanți.
 
Din acest motiv, considerăm că ne revine responsabilitatea de a evita expunerea invitaților la riscurile unei rate de incidență crescute, care se prevede a fi mult mai ridicată la mijlocul lunii octombrie.
 
În continuare vrem să punem lumina reflectoarelor pe câștigători, să ascultăm așteptările autorităților de la tânara generație de profesioniști în energie, dar și pe alumnii FEL România care au pus bazele acestei comunități.
 
Totuși, indiferent cât de performantă a devenit tehnologia online, prea puțin se reflectă zâmbetele în lumina ecranelor de calculator și prea mult din energia aplauzelor se pierde în fața unui webcam.
 
Din motivele anterior enumerate, am decis ca FEL Awards Gala 2021 să fie amânată până în momentul în care starea de pandemie va permite desfășurarea în condiții optime a evenimentului.
 
Le suntem recunoscători tuturor partenerilor și invitaților pentru susținere și înțelegere.
 
Vom reveni cu actualizări pe măsură ce condițiile devin mai permisive și nivelul de siguranță crește.
 
Să fim sănătoși,
Echipa FEL Awards Gala 2021

Categorii de premiere

Premiul se acordă individual, unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani care și-a demonstrat aptitudinile în domeniul energiei prin implementarea cu succes a unor proiecte remarcabile pentru industrie/organizație.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani pentru activitatea sa, care a avut o relevanță în industria energetică.

Premiul se adresează unei echipe formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care au demonstrat o abordare inovativă asupra unei probleme specifice sau în cadrul unui proiect inovativ din sectorul energetic, înglobând perspective remarcabile și tehnici noi de lucru și obținând rezultate extraordinare.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani și care prin contribuția sa a avut un impact major într-un proiect de digitalizare, în cadrul organizației în care activează.

Premiul se adresează unui tânăr cu vârsta sub 35 de ani, care are responsabilități în zona de eficiență energetică în cadrul organizației în care activează și care a adus o contribuție relevantă asupra proiectelor/proiectului în care a fost implicat.

Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani, care a reușit cea mai de impact finanțare și/sau investiție pentru sectorul energetic din România, finanțată din surse nerambursabile sau parțial nerambursabile. Printre criteriile de analiză: impactul asupra grupului țintă (beneficiarii finali), impactul asupra organizației beneficiare, contribuția la atingerea obiectivelor climatice.

Premiul se acordă organizației, cu o medie de vârstă a angajaților sub 35 de ani, înființată în ultimii 5 ani, cu activitate în sectorul energetic și care a înregistrat rezultate excepționale în sectorul energetic.

Premiul recompensează echipa formată din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a avut cel mai mare impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Premiul se acordă echipei formate din tineri cu media de vârstă sub 35 de ani care a dezvoltat cel mai eficient instrument de îmbunătățire a relației cu clientul final.

Premiul se acordă organizației care a implementat cel mai bun program de internship axat pe tinerii cu media de vârstă sub 35 de ani, care studiază în domeniul energetic, încercând astfel să îi stimuleze și motiveze în a activa în energie.

Depunere candidaturi

Candidaturile vor fi depuse până în data de 24 Septembrie, iar pentru selectarea câștigătorului jurații, lideri din industrie, vor examina fiecare dintre candidaturile depuse pe baza următoarelor principii fundamentale: Impact, Succes, Implicare, Inovație. 

În data de 4 Octombrie candidaturile vor fi prezentate pe site-ul organizației Future Energy Leaders România.

Juriu și principii de evaluare

În cadrul concursului, candidaturile vor fi evaluate de un juriu format din format din experți, personalități și decidenți din sectorul energetic și de stat.

Pentru selectarea câștigătorului, jurații vor examina fiecare candidatură pe baza următoarelor criterii:

 • IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact semnificativ asupra sectorului energetic;
 • SUCCES – candidaturile trebuie să demonstreze reușite comerciale în domeniul de activitate;
 • IMPLICARE – candidaturile trebuie să probeze implicarea proactivă a participantului în proiectul respectiv, cât și ducerea la bun sfârșit a acestuia;
 • INOVAȚIE – candidaturile trebuie să probeze introducerea în sectorul energetic românesc a unor servicii/produse/proiecte inovație, și care contribuie la digitalizare/eficientizare energetică/inovare

Membrii juriului

 • Ștefan GHEORGHE, Director General Executiv al CNR-CME
 • Niculae HAVRILEȚ, Consilier Ministrul Energiei & Vicepreședinte Centrul Român al Energiei (CRE)
 • Zoltan NAGY – BEGE, Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE)
 • Horia NECULA, Prorector Universitatea Politehnica din București (UPB)
 • Daniela DĂRĂBAN, Președinte Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE)
 • Dumitru CHISĂLIȚĂ, Președinte Asociația Energia Inteligentă (AEI)
 • Lucian TOMA, Prodecan al Facultății de Energetică a UPB

Invitați

 • Iulian IANCU – Președinte, CNR-CME
 • Anca DRAGU – Președinte, Senatul României
 • Siegfried MUREȘAN – Membru al Parlamentului European, raportor al Parlamentului European privind finanțarea Pactului Ecologic European
 • Virgil POPESCU – Ministrul Energiei, România (TBC)
 • Zoltan NAGY – BEGE, Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE)
 • George CONSTANTIN, Membru al Programului FEL-100

 

Agenda FEL Gala 2021

Parteneri Media

 

Persoană de contact

Marta Sturzeanu – Project manager
marta.sturzeanu@felromania.org